Amfipoli News: Η πιο εύκολη & νόστιμη Μηλόπιτα που Φάγατε ποτέ! Έτοιμη σε μόλις 10 Λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η πιο εύκολη & νόστιμη Μηλόπιτα που Φάγατε ποτέ! Έτοιμη σε μόλις 10 Λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ανάποδη μηλόπιτα με καρυκεύματα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι κομμένα καρύδια πεκάν
2 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες
4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
4 αβγά
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
3/4 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα (1/8 κ.γ.) μοσχοκάρυδο
Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώστε ένα πιρέξ διαστάσεων 28 επί 18. Βάλτε τα καρύδια πεκάν στον πάτο του πιρέξ και ρίξτε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά.

2. Όσο ψήνονται τα πεκάν, πάρτε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε γρήγορα τα αβγά, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη (ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).

3. Βγάλτε τα καρύδια από τον φούρνο και βάλτε πάνω τους ομοιόμορφα τα μήλα. Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και το μίγμα. Βάλτε το πιρέξ στον φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κέικ από πάνω.

4. Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε ένα πιάτο και σερβίρετε το με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουτυρώσει καλά το πιρέξ ώστε να γυρίσει η μηλόπιτα χωρίς πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσετε τις άκρες πριν την γυρίσετε.


00:06
01:34
πηγή : fanpage

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου