Amfipoli News: ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ: Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί: η επίδραση τους στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ: Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί: η επίδραση τους στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας



ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Η διακήρυξη της ανεξαρτησίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το εμπάργκο της Ελλάδας, οι διαπραγματεύσεις οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα και την πΓΔΜ στην Ενδιάμεσο Συμφωνία, οι συνεχείς διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, και η αίτηση ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και το βέτο της Ελλάδας, έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις για το μέλλον των Βαλκανίων γενικά, αλλά ιδιαίτερα για το μέλλον της πΓΔΜ.
Η πΓΔΜ υποκλέπτοντας την ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, έχει αναπτύξει με μεθοδικότητα μακροπρόθεσμη στρατηγική, με πλουσιοπάροχα υποστηριζόμενες ενέργειες, προκειμένου να αναγνωριστεί απ’ όλο τον κόσμο, έστω και έμμεσα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και να επιτύχει να ενταχθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ως «Μακεδονία».

Πρόκειται για μία πολύ καλά χρηματοδοτούμενη και άψογα οργανωμένη προπαγάνδα στην οποία πέρα από το επίσημο κράτος των Σκοπίων
εμπλέκονται σημαντικότατοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής – πολύ πιο επίφοβοι. Kατά την τελευταία δεκαετία, κύριο μέσο για την προώθησή της, υπήρξε ένα πανίσχυρο πλέγμα από αλληλο-στηριζόμενες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», κάποιες εκ των οποίων χρηματοδοτήθηκαν απροκάλυπτα από πανίσχυρα κέντρα.
Σκοπός της παρούσας παρουσίασης είναι να φέρει στην επιφάνεια τις κυριότερες προπαγανδιστικές ενέργειες συμπλέγματος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (MKO) που κρυμμένοι πίσω από προσωπεία δήθεν «ειρηνικών» σκοπών και με την βοήθεια ορισμένων δήθεν επιστημόνων ψεύδο-ερευνητών προσπαθούν να διαιρέσουν την Ελλάδα σε μειονότητες και να την καταστήσουν πιο ευάλωτη και ανίσχυρη να αντισταθεί σε μελλοντικές ανθελληνικές προς τα εθνικά της συμφέροντα, ενέργειες. Δυστυχώς στις προσπάθειες αυτές εμπλέκονται και πολλοί επιφανείς Έλληνες απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 
ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ιδρύθηκε το 1978 και είναι ο κύριος πυρήνας των σημερινών ΜΚΟ οι οποίοι ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο τέλος της δεκαετίας του 1970 τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν το επίκεντρο του ψυχρού πολέμου μετά τις παραχωρήσεις της Σοβιετικής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι (1975), που επέτρεψε την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην εξής ιστοσελίδα http://web.inter.nl.net/users/Paul.Treanor/HRW.html διαβάζομε:

Κανείς Αμερικανός πολίτης και καμία αμερικανική οργάνωση, δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει τις αξίες των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ομαδικοί τάφοι μπορούν να δικαιολογήσουν μια τέτοια επιβολή. Όμως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θεωρεί παντελώς αυτονόητο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να αναδιαρθρώσουν οποιαδήποτε κοινωνία, εάν τυχόν βρεθεί ένας μαζικός τάφος εκεί κοντά. Αυτό είναι μια επικίνδυνο πεποίθηση της υπερδύναμης. 

Στην ίδια ιστοσελίδα μπορούμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι δήθεν ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην αρχή της λίστας ευδιάκριτο είναι το όνομα του George Soros. Ένα δε άλλο άτομο της λίστας αυτής η οποία «μάχεται» για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η Felice Gaer η οποία είναι Επίτροπος των ΗΠΑ στην Επιτροπή του Διεθνούς Οργανισμού Θρησκευτικής Ελευθερίας του OSCE. Η κ. Gaer υποβάλλοντας την εισήγησή της επί Εθνικών Μειονοτήτων, στη Βαρσοβία, την 28η Σεπτεμβρίου 2005, ανέφερε τα εξής για τις μειονότητες στην Ελλάδα: «Η κακομεταχείριση των εθνικών μειονοτήτων των Τούρκων, Αλβανών και Μακεδόνων αποτελεί θέμα ανησυχίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες…» βλ.
http://osce.usmission.gov/media/pdfs/statements-hdim/hdim_nationalminorities_09_28_05.pdf

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ


Η ΚΛΕΙΩ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ένα παράδειγμα προσπάθειας χειραγωγήσεως των Βαλκανικών λαών και ιδιαίτερα της νεολαίας είναι η δήθεν «επιστημονική» προσπάθεια εκ μέρους ενός ΜΚΟ, ο οποίος φέρει το όνομα με αληθινά ειρηνοποιούς απόηχους, Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς παρήγαγε ο προαναφερθείς αυτός ΜΚΟ, ας ρίξουμε μια ματιά στο άρθρο του κ. Ευάγγελου Κωφού, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Το Βήμα, στις 15-9-2002 και είναι κριτική για τον τόμο Clio in the Balkans. The Politics of History Education. Συγγραφεύς του τόμου είναι η κ. Χριστίνα Κουλούρη.
Το δε άρθρο του κ. Κωφού στην εφημερίδα Το Βήμα είναι κριτική του προαναφερθέντος τόμου, και φέρει τον τίτλο, Βαλκάνια-Ιστοριογραφία και Εθνικισμός-Η Διδασκαλία της Ιστορίας στις χώρες της Χερσονήσου του Αίμου. Ο κ. Κωφός αναφέρει: 

Ένας τόμος 549 σελίδων έρχεται να αναταράξει το ύδατα, συνήθως λιμνάζοντα και μολυσμένα της πιο αργόσυρτης διαδικασίας στις σχέσεις ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων: της θεώρησης και της διδασκαλίας της ιστορίας τους…επιστήμονες από όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, μαζί με την Κύπρο, τη Σλοβενία και την Ουγγαρία, επιχειρούν μια, κατά το δυνατόν κριτική ενδοσκόπηση του περιεχομένου και του τρόπου διδασκαλίας της εθνικής τους ιστορίας, ιδιαίτερα σε σχέση με τους «άλλους», οι οποίοι συνήθως είναι οι γείτονες.
Ο κ. Κωφός συνεχίζοντας τη θετική κριτική επί της προσπάθειας αυτής, αναφέρει:
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα ξεκινά με τη μελέτη και την αξιολόγηση της ύλης των σχολικών εγχειριδίων όλων των βαλκανικών χωρών. Στη συνέχεια διοργανώνονται «εργαστήρια»-σεμινάρια διδασκάλων-καθηγητών της ιστορίας για τον τρόπο παρουσίασης ορισμένων κρίσιμων και συγκρουσιακών θεμάτων της βαλκανικής ιστορίας, για να ακολουθήσει η παρέμβαση προς κρατικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς όλων των εμπλεκομένων χωρών με σκοπό την υιοθέτηση συγκεκριμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων.

Ο Κώστας Καρράς, ένα από τα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξής ιστοσελίδα http://www.cdsee.org/pdf/clio_preface.pdf αναφέρεται στη διαδικασία και την προκαταρτική εργασία αυτού του «έργου». Επίσης ευχαριστεί ορισμένες κυβερνήσεις οργανώσεις και άτομα τα οποία με την οικονομική συμβολή τους έκαναν το «έργο» εφικτό.
Επίσης στην ιστοσελίδα http://www.ffzg.hr/seetn/archive/from_library/seelibraryplut.htmπου φέρει τον τίτλο South-East Europe Textbook Network, οι κύριοι Ηρακλής Μίλλας, Ευάγγελος Κωφός και Ersanli Behar στο βιβλίο Culture and Reconciliation in South-East Europe, το οποίο γράφτηκε κάτω από την αιγίδα The Association of Democracy in the Balkans, Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν καινούργιες και σημαντικές ιδέες διδασκαλίας της ιστορίας.
Η υπονόμευση της ελληνικής συνείδησης γίνεται με τον πιο απλό τρόπο. Αρχίζει από την σχολική ηλικία:
Ο Μίλλας προτείνει τη σύνταξη μιας συνοπτικής ελληνοτουρκικής ιστορίας η οποία θα βασίζεται σε μια σύγχρονη έννοια του “έθνους” για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και για τον απλό πολίτη. Ο Κωφός παρουσιάζει αναλυτικό προσχέδιο ερευνητικού έργου, “μακράς διάρκειας με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, στα Βαλκάνια: Επαναξιολόγηση του ρόλου των βιβλίων Ιστορίας και Γεωγραφίας.” Ο Κωφός προσθέτει, «οι οιωνοί για ουσιαστική συνεργασία φαίνονται λαμπρότεροι στο νότιο τμήμα της Χερσονήσου.


Συναχίστε ΕΔΩ 

eleftheroiellines.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου