Η μη επέκταση εδω και τώρα της αιγιαλίτιδας στα 12 ν.μ., δίνει ένα πολύ κακό μήνυμα στον ελληνικό λαό. Ένα φοβικό μήνυμα που επιτρέπει στους Τούρκους να δώσουν ένα τελειωτικό χτύπημα στην ήδη καταρρακωμένη ψυχολογία του. Να κερδίσουν δηλαδή οριστικά τον ψυχολογικό πόλεμο, που ήδη μαίνεται το τελευταίο διάστημα και που τελικώς είναι το ζητούμενο για τις τουρκικές επιδιώξεις: Να πετύχουν όλα όσα θέλουν χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά.
Διότι δεν αρκεί να δηλώνεις ότι δεν τους φοβάσαι, αλλά αυτό πρέπει κυρίως να φαίνεται μέσα από τον τρόπο που πράττεις και ενεργείς.
Πόλεμο δε θέλουν. Θέλουν όμως να σπείρουν το φόβο, διαφημίζοντας την υποτιθέμενη υπεροπλία τους, ούτως ώστε να έχουν έτοιμο και φοβισμένο τον ελληνικό λαό, για να συναινέσει στην συνθηκολόγηση της κυβέρνησής του και στις παραχωρήσεις σε εθνική κυριαρχία που έπονται .
Τι λέει όμως η κοινή λογική;
Ας κάνουμε λοιπόν μια υπόθεση εργασίας:
Τι θα συμβεί αλήθεια αν το τολμήσουμε;
Θα υλοποιήσουν οι Τούρκοι το παράνομο Casus belli, επειδή θα έχουμε ασκήσει ένα καθόλα νόμιμο δικαίωμά μας;
Πραγματικά υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει κάτι τέτοιο;
Θα βρεθούν οι Τούρκοι στο ρόλο του παράνομα επιτιθέμενου;
Σίγουρα όχι, αλλά ακόμη και στην περίπτωση που θα τολμήσουν θα είναι τεράστιο ατόπημα από μέρους τους, που θα τους απονομιμοποιήσει γενικώς σε όλες τους τις επιδιώξεις.
Διότι ένα δικό μας casus belli στην περίπτωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου θα ήταν απολύτως νόμιμο και λογικό, μιας και τρίτα κράτη σφετερίζονται ελληνικά δικαιώματα και κυριαρχία όπως αυτά καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο. Το τουρκικό αντιθέτως είναι ολότελα παράνομο.
Αντ’ αυτού τρέχουμε και δεν φτάνουμε πασχίζοντας να ακυρώσουμε ένα εξόφθαλμα παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, κάτι που φαίνεται πως αυτή την στιγμή είναι το υπ. αριθμ. 1 εθνικό θέμα για την Τουρκία, αφήνοντάς την, να δικαιώνεται που την ονόμασε κίνηση ΜΑΤ της εξωτερικής της πολιτικής.
Η Τουρκία ποιο δίκαιο θα επικαλεσθεί στην περίπτωση της επέκτασης; Κανένα απολύτως!
Τότε τι είναι αυτό που οδηγεί τις κυβερνήσεις μας διαχρονικά να μην πράττουν το αυτονόητο;
Η απάντηση είναι μία: Ο αμερικάνικος παράγων ο οποίος πιστεύει ότι έτσι θα διαταραχτεί η ειρήνη στην Αν. Μεσόγειο και μεταξύ δύο εταίρων της συμμαχίας.
Το ερώτημα όμως που ακόλουθα αναδύεται είναι, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχονται να είναι η Ελλάδα μας η Ιφιγένεια που μονίμως θα θυσιάζεται για την ειρήνη στην περιοχή ενώ η Τουρκία βρίσκεται μονίμως στην θέση του ταραξία που επιβραβεύεται;
Και για ποια ειρήνη μιλάμε όταν αυτή την στιγμή τρυπάει στην καρδιά της κυπριακής ΑΟΖ παραβιάζοντας ως πειρατής την κυριαρχία της; Και μάλιστα σε οικόπεδα δημοπρατημένα ήδη σε εταιρείες εξόρυξης; Και για ποια σύμμαχο Τουρκία μιλούν οι Αμερικανοί την στιγμή που ο πρώην Τούρκος ναύαρχος Τζέμ Γκιουρντενίζ, εμπνευστής της “Γαλάζιας πατρίδας” δηλώνει ανοιχτά και δημόσια πως οι σύμμαχοί του πια είναι οι Ρώσοι και η διαδικασία απομάκρυνσης από την Ατλαντική Συμμαχία οσονούπω ολοκληρώνεται;
Ποια θα είναι επομένως η αντίδραση των ΗΠΑ αν εμείς σήμερα κιόλας προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση χωρίς να τους ρωτήσουμε ή χωρίς να υπακούσουμε στη γνωστή τους θέση;
Μήπως κάποιο τηλεφώνημα προειδοποίησης και εκφοβισμού; Μα για ποιον λόγο; Μήπως δεν κατάλαβαν ακόμη πως οι Τούρκοι αποσυνδέουν το άρμα τους από το δικό τους; Η μήπως δεν ξέρουν πως η γεωπολιτική αξία της Τουρκίας ως ανάχωμα της ρώσικης αρκούδας στο ενδεχόμενο καθόδου της προς τον Περσικό Κόλπο είναι πλέον άνευ σημασίας;
Επομένως η κοινή λογική δεν περιμένει καμιά αντίδραση ή στάση των ΗΠΑ που θα μας βλάψει, αντιθέτως μάλιστα θα επιταχύνει την τάση να ταχτεί με το μέρος μας βοηθούντος και του Ισραήλ ασφαλώς
Από όποια πλευρά κι αν το δούμε το θέμα η κίνηση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας είναι επιβεβλημένη και θα δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην χώρα μας, όχι μόνον επειδή θα αποκτήσει επιτέλους την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και επειδή αν καταλήξουμε σε κάποιο δικαστήριο θα είμαστε σε θέση ισχύος να πετύχουμε το καλύτερο.
Είναι η δικιά μας κίνηση ΜΑΤ απέναντι στον αδηφάγο τουρκικό ιμπεριαλισμό, που αν δεν την κάνουμε η ιστορία θα μας φερθεί αμείλικτα .
Του Δημήτρη Ζαφείρη
new-economy.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου