Amfipoli News: Αλμυρές τηγανίτες με φέτα

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Αλμυρές τηγανίτες με φέτα


Οι τηγανίτες δεν είναι μόνο γλυκές αλλά έχουν και την αλμυρή εκδοχή τους.

Υλικά

1/2 κουτάκι μπίρα

2/3 φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

100 γρ. φέτα τριμμένη

λίγη ρίγανη ή φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

λάδι για το τηγάνισμα

Η διαδικασία:

1.Ανακατεύετε την μπίρα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη ή το μαϊντανό και το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα παχύρευστο χυλό χωρίς σβόλους.

2.Βάλτε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίξτε κουταλιά – κουταλιά το χυλό μέσα. Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη.

3.Τις βγάζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας κάθε φορά λίγο καινούριο λάδι, όταν βλέπετε ότι τελειώνει.

4. Αφαιρέστε όλες τις τηγανίτες, αφήστε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε ζεστές.

Πηγή:  imommy

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου