Οι τηγανίτες δεν είναι μόνο γλυκές αλλά έχουν και την αλμυρή εκδοχή τους.
Υλικά
1/2 κουτάκι μπίρα
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
100 γρ. φέτα τριμμένη
λίγη ρίγανη ή φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λάδι για το τηγάνισμα
Η διαδικασία:
1.Ανακατεύετε την μπίρα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη ή το μαϊντανό και το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα παχύρευστο χυλό χωρίς σβόλους.
2.Βάλτε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίξτε κουταλιά – κουταλιά το χυλό μέσα. Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη.
3.Τις βγάζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας κάθε φορά λίγο καινούριο λάδι, όταν βλέπετε ότι τελειώνει.
4. Αφαιρέστε όλες τις τηγανίτες, αφήστε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε ζεστές.
Πηγή: imommy
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου