Amfipoli News: Μηταράκης: 2.000 μετανάστες θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα σε λίγες μέρες

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Μηταράκης: 2.000 μετανάστες θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα σε λίγες μέρες


«Επιβεβαιώσαμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση» ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην ανακοίνωση πως μέσα στον Απρίλιο, περίπου 2.000 μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (υπερήλικες, χρόνια νοσήματα) θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα, προχώρησε ο Νότης Μηταράκης μετά τη σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Υγείας. 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρίνισε ότι θα τοποθετηθούν σε μικρά ξενοδοχεία που θα είναι διάσπαρτα και απομονωμένα.

«Έχουν γίνει έλεγχοι στις δομές στα νησιά και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα», σημείωσε και πρόσθεσε πως στο Κρανίδι η τελευταία μεταφορά από τα νησιά προς το ξενοδοχείο έγινε πριν από 14 μέρες.

Οι δομές στις οποίες θα μεταφερθούν θα τεθούν σε καραντίνα ενώ αυτές οι δομές θα είναι ανά την επικράτεια ώστε να μην υπάρχει υπερυγκέντρωση. 

Εξήγησε ότι «επιβεβαιώσαμε το πρωτόκολλο και το σχέδιο για την προστασία αυτών των πληθυσμών και για τις μετακινήσεις που πρέπει να γίνουν κάποιων ευάλωτων ομάδων» και προσέθεσε ότι «αυτές οι μετακινήσεις θα γίνουν με ένα τρόπο που θα διασφαλιστεί και η υγεία αυτών και γενικότερα η δημόσια υγεία».
sputniknews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου