ΚΟΡΜΟΣ ΒΡΑΣΤΟΣ!
1 λίτρο φρέσκο γάλα,
200 γρ κουβερτούρα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
125 γρ μαργαρίνη,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
μια φλυτζάνα τσαγιού άνθος αραβοσίτου ή κάστερ πάουντερ,
λίγο γάλα για να δυαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο,
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
2 φακελάκια Garni Γιώτης,
400 ml γάλα για τη σαντιγύ!
1 λίτρο φρέσκο γάλα,
200 γρ κουβερτούρα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
125 γρ μαργαρίνη,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
μια φλυτζάνα τσαγιού άνθος αραβοσίτου ή κάστερ πάουντερ,
λίγο γάλα για να δυαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο,
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
2 φακελάκια Garni Γιώτης,
400 ml γάλα για τη σαντιγύ!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1 λίτρο γάλα και αφού ζεσταθει ρίχνουμε την κουβερτούρα,τη μαργαρίνη,τη ζάχαρη και ανακατευουμε καλά!
Σε ένα μπολάκι δυαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο μέσα σε λίγο γάλα,το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατευουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Σε ένα μπολάκι δυαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο μέσα σε λίγο γάλα,το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατευουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Ετοιμαζουμε τη σαντιγυ και στρώνουμε πανω στον κορμο!Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτουρα!
Ο βραστός κορμός της Μαρίας Μάρδα!
Ο βραστός κορμός της Μαρίας Μάρδα!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου