Amfipoli News: Μακρινίτσα - Ένας παραδοσιακός και γραφικός οικισμός του Πηλίου

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Μακρινίτσα - Ένας παραδοσιακός και γραφικός οικισμός του Πηλίου



  Η Μακρινίτσα είναι ένας παραδοσιακός και γραφικός οικισμός του Πηλίου κι ένα από τα πιο τουριστικά ορεινά χωριά της Ελλάδας.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 17 χιλιομέτρων από το Βόλο και σε υψόμετρο από 300 μ. μέχρι 850 μ
Χτίσθηκε το 1204, όπως μας ενημερώνει μία πινακίδα λίγο πριν την κεντρική πλατεία. 
Μακρινίτσα_wikimedia

Το διάσημο κεφαλοχώρι ξεχωρίζει για το παραδοσιακό του χρώμα που έχει διατηρηθεί αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου και την ιδιαίτερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική του.
Καλοδιατηρημένα και αναστηλωμένα όμορφα αρχοντικά που χρονολογούνται μεταξύ του 1750 με 1830, λιθόχτιστα σπίτια, αριστοτεχνικά καλντερίμια, περίτεχνες βρύσες και πέτρινα γεφύρια, ανάμεσα σε πανύψηλα πλατάνια μέσα στην οργιώδη φύση της ορεινής Μαγνησίας την καθιστούν έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς.

Μακρινίτσα_wikimedia

Η Μακρινίτσα φημίζεται - και όχι άδικα - για την εξαιρετική θέα που προσφέρει προς την πόλη του Βόλου και τον Παγασητικό κόλπο. 

Μακρινίτσα_wikimedia

Σημείο συνάντησης για επισκέπτες και ντόπιους είναι η λιθόστρωτη πλατεία Μπράνη
Μακρινίτσα_wikimedia

Μακρινίτσα

Εκεί βρίσκεται η περίτεχνη κρήνη του Αθάνατου Νερού και το πετρόκτιστο εκκλησάκι του Αϊ- Γιάννη του Προδρόμου, που χρονολογείται από το 1792.
Κάντε μια στάση στις ταβέρνες και τα καφέ αλλά και τα μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης.

Μακρινίτσα_wikimedia

Μακρινίτσα_wikimedia

Αξίζει μια επίσκεψη στο μουσείο λαϊκής τέχνης και ιστορίας Πηλίου, που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη, με πλήθος λαογραφικών εκθεμάτων από ολόκληρο το Πήλιο

Μακρινίτσα_wikimedia

Περιηγηθείτε στις όμορφες γειτονιές της Μακρινίτσας και ανηφορίστε και στη συνοικία του Κακουνά, στο ψηλότερο σημείο του χωριού.

Μακρινίτσα_wikimedia

Μακρινίτσα_wikimedia

Όσον αφορά την διαμονή σας οι τουριστικές υποδομές του χωριού καλύπτουν κάθε επιθυμία. Υπάρχουν παραδοσιακοί ξενώνες σε πηλιορείτικα αρχοντικά καθώς επίσης και μικρά ξενοδοχεία.

Μακρινίτσα_wikimedia

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στη Μακρινίτσα το 1969 γυρίστηκαν οι περισσότερες σκηνές της ταινίας «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»
Μακρινίτσα_wikimedia

mynewaroundtheworld.blogspot.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου