Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα με καρύδια, όπως σας είχα υποσχεθεί που τη σερβίραμε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Υλικά
Για το σιρόπι
500 ml νερό
400 γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
Για το γλυκό
1 πακέτο φύλλα κρούστας
Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml σπορέλαιο
250 ml χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
75 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
190 γρ πολτό πορτοκαλιού μόνο το εσωτερικό (περίπου 2 πορτοκάλια)
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
125 γρ νερό
Λίγη κανέλα σε σκόνη
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Διαδικασία
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού μαζί με την κανέλα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μέλι την αρμπαρόριζα και το ξύσμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τα φύλλα και αφήνουμε να στεγνώσουν στο φούρνο στους 50 βαθμούς μέχρι να ξεραθούν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ξύσμα και το λάδι με το μίξερ.
Προσθέτουμε το χυμό τη βανίλια τον πολτό και ξανά χτυπάμε.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα μιας χρήσης 25 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 για περίπου 50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειαστεί και άλλο.
Σιροπιάζουμε μόλις βγει από το φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου