ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο:
600 γρ αλεύρι
1 κ.σ λάδι
1 κ.σ ξύδι
1κ.γ αλάτι
1-1½ περίπου χλιαρό νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά ανοίγουμε ένα φύλλο δε μας πειράζει το μέγεθος με ένα μαχαίρι χαράζουμε δύο κύκλους ένα στη μέση και ένα μεγαλύτερο ακόμα, λαδώνουμε καλά και χαράζουμε στον εξωτερικό κύκλο ακτίνες.
Κόβουμε τις ακτινες και τις βάζω τη μία πάνω στην άλλη στον εσωτερικό κύκλο. Κλείνουμε τραβοντας τον εξωτερικό κύκλο και κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο ζυμάρι και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο:
600γρ αλεύρι, 1 κ.σ λάδι, 1 κ.σ ξύδι, 1κ.γ αλάτι, 1-1½ περίπου χλιαρό νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά ανοίγουμε ένα φύλλο δε μας πειράζει το μέγεθος με ένα μαχαίρι χαράζουμε δύο κύκλους ένα στη μέση και ένα μεγαλύτερο ακόμα, λαδώνουμε καλά και χαράζουμε στον εξωτερικό κύκλο ακτίνες.
Κόβουμε τις ακτινες και τις βάζω τη μία πάνω στην άλλη στον εσωτερικό κύκλο. Κλείνουμε τραβοντας τον εξωτερικό κύκλο και κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο ζυμάρι και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όσο το αφήνουμε στο ψυγείο τόσο πιο τραγανο γίνεται το φύλλο.
Η γέμιση 1 κιλό σπανάκι, κρεμμυδάκια φρέσκα, κρεμμύδι ξερό, μαϊντανό, άνηθο, αυγό,φέτα αλάτι, πιπέρι, λάδι
Στρωνουμε το ενα φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο ραντιζουμε λάδι χαραζω και ψήνουμε στους 200 αντιστάσεις μεχρι να ροδοκοκκινίσει
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου