Amfipoli News: Πρασοτυρόπιτα εύκολη στριφτή

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Πρασοτυρόπιτα εύκολη στριφτή

 


Εύκολη στριφτή πρασοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας, αρωματική και πολύ νόστιμη!

Εμπνευσμένη από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και την αγάπη μου για το καλό φαγητό, αυτή η πρασοτυρόπιτα θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή για κάθε ευκαιρία. Συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί ή σαν νόστιμο κεράσμα σε ένα πάρτι, θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα γίνει το αγαπημένο εδέσμα σας.

Υλικά:

10 φύλλα κρούστας

4 πράσα μεγάλα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κρεμμύδι μεγάλο

1/2 ματσάκι άνηθο

2 κ.σ. δυόσμο

250 γρ. τυρί φέτα

2 αυγά μεσαία

2 κ.σ. γιαούρτι στρ

αλάτι & πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά, σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν το κρεμμύδι μας γίνει διάφανο, προσθέτουμε 4 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες και 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα πράσα μας και τώρα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο και 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας δυόσμο. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Μόλις μισο-κρυώσει το μίγμα, προσθέτουμε 250 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη, 2 αυγά χτυπημένα, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μίγμα σε 5 μέρη.
  2. Τώρα στον πάγκο μας στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω ακριβώς τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και αυτό. Σε όλη την επιφάνεια του φύλλου στρώνουμε το ένα από τα 5 μέρη της γέμισης, αφήνοντας 3-4 εκατοστά στις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό, απαλά, χωρίς να το σφίγγουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιμα φύλλα.
  3. Τώρα λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκατοστών περίπου και τοποθετούμε τα ρολάκια μας κυκλικά. Ραντίζουμε καλά με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω και κάτω (στην τελευταία θέση του φούρνου μας κάτω κάτω) για 50-60 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

konstantinas-kitchen.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου