Amfipoli News: Ζαμπονοτυρόπιτα για τη Τσικνοπέμπτη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ζαμπονοτυρόπιτα για τη Τσικνοπέμπτη



  Συνταγή για τραγανή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας, γκούντα, κεφαλογραβιέρα και ένταμ για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Υλικά

Φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο

Για τη γέμιση

Γκούντα 1 κούπα τριμμένο

Κεφαλογραβιέρα 1 κούπα

Ένταμ ¼

Ζαμπόν 10 φέτες σε κομμάτια

Κρεμα γαλακτος 1 φλιτζανάκι

Για το πασπάλισμα

Σουσαμι κατά βούληση

Για το άλειμμα

Ελαιολαδο 6-7 κουταλιές της σούπας

Εύκολη, οικονομική και γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας, διάφορα τυριά και ζαμπόν για να εμπλουτίσετε το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, με τα σωστά ορεκτικά. Είναι πεντανόστιμη και ακόμη κι αν δεν έχετε ξαναφτιάξει πίτα στη ζωή σας θα την πετύχετε.

Εκτέλεση 

Αρχικά στρώνουμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα φύλλο σφολιάτας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο γκούντα, τη τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το τριμμένο ένταμ, το ζαμπόν σε κομματάκια και τη κρέμα γάλακτος.

Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κλείνουμε καλά από τις άκρες και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

 Φωτεινή Δαρδαμάνη - ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου