Για να της φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
Δύο μεγάλα κρεμμύδια
Ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
Ένα φίλο δάφνης
Δύο κόκκους από μπαχάρι
Αλάτι
Ένα κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
70 γραμ. ελαιόλαδο
150 γραμ. χυμό ντομάτας
Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια
Καθαρίζουμε και κόβουμε χοντρά τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις σουπιές και σβήνουμε με κρασί. Βάζουμε την Δάφνη και το μπαχάρι, το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
Θα χρειαστούμε περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό. Σερβίρουμε με ρύζι ή με μακαρόνι κοφτό
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου