Υλικά
Αρνάκι ένα κιλο σε μικρά κομμάτια.
3 μαρούλια ζεματισμένα και χοντροκομμένα!!να φύγει το πρώτο νερό τους..!!πολύ σημαντικό για να φύγει η πίκρα από το μαρούλι.
1 ξερό κρεμμύδι
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο κ λίγο μαϊντανό
2 αυγά και δυο λεμόνια.
Εκτέλεση
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο .. βάζουμε το κρέας και μόλις θωρακιστεί το σβήνουμε με το κρασί..
Προσθέτουμε τα ζεματισμένα μαρούλια το αλάτι, πιπέρι,άνηθο, μαϊντανό νεράκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Μπορεί να γίνει για πιο εύκολα στη χύτρα.
Χτύπάμε 2 αυγά με χυμό 2 λεμονιών, παίρνούμε ζωμό από το φαγητό αναμειγνύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου