ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμά
500 γρ. φύλλο έτοιμο η δικο σας
1 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα τυρί τριμμένο
1/2 κούπα κρασί λευκό
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι
1 αυγό
Λιγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
1 κιλο αλεύρι γ.ο.τ.χ
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ αλάτι
1 φλυτζανακι λαδι
Νερο χλιαρό ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη
Εκτέλεση
Τσιγαριζουμε το κρεμμυδι με μια κ.σ βούτυρο. Ρίχνουμε το κιμά τα τσιγαριζουμε μαζί. Ρίχνουμε το κρασί αλάτι πιπέρι και λιγο νερό να σογοβράσει για 30 ωρα.
Εφόσον έχει εξατμιστεί ολοι η υγρασία απο το κιμά χτυπάμε το αυγό το ρίχνουμε μέσα στο κιμά το μαϊντανό το τυρι την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 15 εκ περίπου της αλείφουμε με βούτυρο βάζουμε απο μια κουταλιά γεμίσει στην άκρη της λωρίδας και τυλίγουμε προσεχτικά τα βάζουμε σε βούτυρομενο ταψί τα αλείφουμε απο πανω με βούτυρο.
Και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σε μέτριο φούρνο.
Boubou Savate – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου