Amfipoli News: Ζαμπονοκασερόπιτα με πιπεριές

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025

Ζαμπονοκασερόπιτα με πιπεριές


Υλικά

Φύλλο Σφολιάτας 1 πακέτο

Για τη γέμιση

Γκούντα 650 γραμμάρια τριμμένο

Ζαμπόν 10-12 φέτες

Πιπεριά 1-2 μακρουλές πολύχρωμες ψιλοκομμένες

Σάλτσα Ντομάτας 100 ml περίπου κονκασέ

Για το άλειμμα

1 κρόκο αυγού 

1-2 κουταλιές της σούπας νερό 

Για το πασπάλισμα

Σουσαμι κατά βούληση

Λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα, που η εικόνα μιλάει από μόνη της, για το πόσο πετυχημένη είναι με γκούντα, ζαμπόν και πιπεριές. Είναι μία χορταστική επιλογή για μικρούς και μεγάλους στο σχολείο ή στη δουλειά ενώ μπορείτε να την δώσετε και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Είναι πανεύκολη και είναι ιδανική για όσες δεν έχουν φτιάξει ξανά πίτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Αρχικά αφήνουμε τα κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να ξεπαγώσουν για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε, λίγο μεγαλύτερο από ότι είναι το μέγεθος του ταψιού και από πάνω ρίχνουμε το μισό τριμμένο γκούντα και το ζαμπόν σε φέτες.

Πάνω σε κάθε φέτα ζαμπόν βάζουμε λίγες ψιλοκομμένες πιπεριές και λίγη σάλτσα ντομάτας κονκασέ και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο γκούντα. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλο σφολιάτας και το βάζουμε από πάνω. Κλείνουμε καλά τις άκρες τις πίτας γύρω γύρω.

Χαράζουμε την ζαμπονοκασερόπιτα σε κομμάτια και χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το νερό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλείφουμε την πίτα με το μείγμα του κρόκου και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40-45 λεπτά, περίπου.

Μία συνταγή της φίλης μας ελενη τσιουκανη.

daddy-cool.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου