Amfipoli News: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ οι μετακινήσεις στα νησιά από τη Δευτέρα – Τι θα ισχύει στις χερσαίες μετακινήσεις

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ οι μετακινήσεις στα νησιά από τη Δευτέρα – Τι θα ισχύει στις χερσαίες μετακινήσεις



Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Στις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμοξιωλόγων αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τις μετακινήσεις των πολιτών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από τη Δευτέρα 5 Ιούλιου οι εμβολιασμένοι πολίτες ή οι πολίτες που έχουν νοσήσει θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα προς τα νησιά. Αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Σε ότι αφορά στα ανήλικα παιδιά έως 12 ετών, αυτά θα ταξιδεύουν ελεύθερα.

Για ανήλικους 12-17 ετών θα απαιτείται οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

Από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από τις διευκρινήσεις αυτές εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα καθώς και

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.

Β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Σε ότι αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις, αυτές θα επαναξιολογηθούν το επόμενο διάστημα με βάση την επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες. 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου