Υλικά Συνταγής
2⅓ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 φλ. κακάο άγλυκο
1 κ.γλ. κοφτό σόδα
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 φλ. μαλακό βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
1½ φλ. ξινόγαλο
1 φλ. ξύσμα σοκολάτας
6 κ.σ άλειμμα πραλίνας
Για την επικάλυψη
2 γεμάτες κ.σ τυρί κρέμα
2 γεμάτες κ.σ μαλακό βούτυρο
3 κ.σ κακάο
1 κ.γλ γάλα
1 βανίλια (ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια)
2¼ φλ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
Εκτέλεση
Για τη σοκολατόπιτα με πραλίνα, βάζουμε πρώτα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και με το μίξερ χειρός το χτυπάμε να αφρατέψει για 1΄. Σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2΄μέχρι να κρεμώσουν τα δύο είδη ζάχαρης με το βούτυρο.
Ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε τη βανίλια και εναλλάξ ρίχνουμε τα στερεά υλικά με το ξινόγαλο. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.
Βουτυρώνουμε μακρόστενο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε κουταλιές πραλίνα εδώ και εκεί και με το κουτάλι μπλέκουμε τα δύο μείγματα. Δείτε τη συνταγή μου για τέλεια σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45΄. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά εκτός της άχνης. Αφού κρεμώσουν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη. Αν θέλουμε πιο αραιή επικάλυψη, προσθέτουμε λίγο γάλα.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου