Amfipoli News: Χιονάτη

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Χιονάτη



  ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού Ηλιέλαιο
Πέντε αυγά
Δυόμισι φλυτζάνια αλεύρι .γ.ο.χ.
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
Ένα μπεικιν
Μια βανίλια

Σιρόπι σοκολάτας
Δύο φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
Δύο φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Μια κουβερτουρα. 125 γρ.
Δύο κουταλιές της σούπας κακάο
100 γρ.βιταμ
ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ για το περιτύλιγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα το ταψί είναι 30 / 40 για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κομμάτια.

Στο κατσαρόλακι βράζουμε το σιρόπι την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά το τραβάμε από την φωτιά. Και όπως είναι ζεστό προσθέτουμε την κουβερτουρα. Το Βιταμ. Και το κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθούν.

Βουτάμε τα κομμάτια ένα μέσα στο ζεστό σιρόπι για πολύ λίγο και τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Και τα τυλίγουμε με το ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου