Amfipoli News: Παξιμαδάκια γλυκάνισου

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Παξιμαδάκια γλυκάνισου



  ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ελαιολαδο, 1 κούπα γάλα, 2 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι γλυκου μπέικιν, 5-6 κσ γλυκάνισο, 1 χούφτα σουσάμι, 1 κούπα αλεύρι σταρένιο, το υπόλοιπο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου τρεις κούπες ίσως και λιγοτερο περισσοτερο, το βλεπετε και σουσάμι για το πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε θερμοκρασία δωματίου θέλουμε τα υλικά μας.
Βάζουμε το γάλα, το λάδι, τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη να λιώσει.

Κατόπιν ρίχνουμε το γλυκάνισο, το σουσάμι και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Ζυμωνουμε ζύμη εύπλαστη. Αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε μπαστούνια και τα ρολαρουμε σε σουσάμι να κολησουν γυρω γυρω.
Τοποθετουμε σε καλα λαδωμενο ταψι το ενα διπλα στο αλλο αφου τα πλατυνουμε με τα δαχτυλα μας.

Κόβουμε τα παξιμάδια μέχρι κάτω. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μια ώρα. Όταν πάρουν χρυσαφένιο χρώματα τα βγάζουμε.Τα κόβουμε ξανά μέχρι κάτω και τα ξαναψηνουμε, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 60-100 βαθμούς για άλλη μια ώρα τουλάχιστον αναλογως το φουρνο μας.

Έτοιμα, τα κρατάμε σε γυάλινο δοχείο για πολύ καιρό

 Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου