Amfipoli News: Πίτα με ζαμπόν, τυριά και κρέμα που λιώνει στο στόμα

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Πίτα με ζαμπόν, τυριά και κρέμα που λιώνει στο στόμα

 


 Εύκολη  πίτα με ζαμπόν, τυριά και κρέμα που λιώνει στο στόμα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 

Για την γέμιση

500 γραμ. τριμμένο Ρεγκάτο 

400 γραμ. τριμμένο Έμενταλ 

20 φέτες ζαμπόν 

1 αυγό

Για την κρέμα

100 γραμ. βούτυρο 

100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

400 γραμ. γάλα φρέσκο 

300 γραμ. κρέμα γάλακτος 

1 πρέζα αλάτι 

1 πρέζα πιπέρι 

1 πρέζα μοσχοκάρυδο 

πασχαλινή-πίτα-με κρέμα-συνταγή-

Εκτέλεση 

Ανάβουμε την εστία και βάζουμε πάνω το κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε από πάνω σχεδόν 4 κουταλιές της σούπας από την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το φύλλο.

πασχαλινή-πίτα-με κρέμα-συνταγή-

Στην συνέχεια προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο ρεγκάτο και το τριμμένο έμενταλ. Επίσης προσθέτουμε από πάνω το ζαμπόν και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Στο τέλος στρώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας, χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε πάνω από την πίτα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Tips για την εύκολη πίτα

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι.

Maria Parisi -  Μαγειρικές Απολαύσεις



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου